IFA: Samsung lanceert AI voedselintegratieplatform

Samsung lanceerde vanochtend op IFA in Berlijn een ‘innovatief voedselintegratieplatform’, dat wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie. Samsung Food biedt volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf ‘gepersonaliseerde culinaire reizen’, maar helpt ook met het aankopen van voedsel voor de koelkast en vriesvak.
De gebruiker regelt dit alles vanuit een app die verbonden is met de andere Samsung-apparatuur in de keuken zoals bijvoorbeeld een Family Hub-koelkast en Bespoke AI-oven.
De kunstmatige intelligentie houdt bij met wat er nog in de koelkast ligt of wat er nog besteld moet worden. Het systeem past zich  verder aan aan de kookvaardigheden van de gebruiker door de kooktijden bij te stellen. De app biedt toegang tot een catalogus van zeker 160.000 recepten.
Tegen het einde van het jaar zal Samsung Food gepersonaliseerde recepten bieden met behulp van Food AI. Zo kan aan de voedingsbehoeften van gebruikers worden voldaan, bijvoorbeeld door recepten om te zetten in een veganistische versie met slechts een paar tikken.
Later dit jaar zal de app worden gekoppeld aan Samsung Health. Zo kunnen op maat gemaakte maaltijdplannen worden aangepast aan voorkeuren en dieetwensen en kunnen gebruikers ondersteund worden bij het behalen van hun welzijnsdoelen. In 2024 kan Samsung Food met Vision AI-technologie foto’s van maaltijden gebruiken om voedingsinformatie te checken, ingrediënten te herkennen en vervolgens de beste recepten aanbevelen om ze in te gebruiken.
Samsung en LG laten eerder deze week weten dat ze samenwerken om huishoudelijke apparaten beter samen te doen werken. Samen met onder meer Vestel, AEG, Beko en Grundig, wordt een nieuwe communicatiestandaard uitgewerkt: Interface Specification 1.0.
Slimme lampen, thermostaten en bewegingssensoren konden al worden gekoppeld dankzij Matter. De nieuwe standaard is geen vervanging van Matter, maar is een aanvulling: Matter werkt namelijk niet met televisies, HVAC- en andere huishoudelijke apparatuur.

Lees hier het bericht