Hyperloop-plannen bij Veendam krijgen vorm

De bouw van het hyperloop-testtraject in Veendam begint vorm te krijgen. Initiatiefnemer European Hyperloop Center verwacht in maart volgend jaar te kunnen starten met de constructie van de 420 meter lange testbaan, schrijft RTVNoord.
European Hyperloop Center (EHC) en Husa Logistics in Veendam hebben dinsdag een driejarige huurovereenkomst getekend. EHC gaat op het terrein van Husa, parallel aan het spoor Veendam – Groningen, de baan bouwen.
Het project in Veendam wordt de voorloper van de uiteindelijke 2,6 kilometer lange high speed-testbaan die bij Meerstad tussen het Slochterdiep en het Eemskanaal wordt aangelegd.
Hyperloop is een concept voor een vacuümtrein. Het idee werd in 2012 gelanceerd door Elon Musk en werd sindsdien door meerdere bedrijven en universiteiten opgepikt en verder ontwikkeld. Het is een transportsysteem waarbij gebruikgemaakt wordt van een luchtdrukbuis, enigszins vergelijkbaar met buizenpost, waardoor mensen en goederen getransporteerd worden.
Moederbedrijf Hardt Hyperloop zit in de laatste fase van een toekenning van vijftien miljoen euro uit het EIC Accelerator Fund, een Europees innovatiefonds.

Lees hier het bericht