Hogeschool van Amsterdam opent gloednieuw Beeldlab

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) opent donderdag 7 september twee compleet nieuwe tv-studio’s en een vernieuwde audioruimte. Studenten en medewerkers kunnen hier podcasts opnemen, talkshows en nieuwsprogramma’s maken, en met de nieuwste technologie beeld en audio combineren. De studio’s – samen aangeduid als ‘Beeldlab’ – bevinden zich in het Benno Premselahuis van de HvA, waar de opleidingen Communicatie en Creative Business (CO+CB) zijn gevestigd.
Het nieuwe Beeldlab is opgezet vanuit de grootste communicatie- en mediaopleiding van Nederland; aan de opleidingen CO+CB studeren zo’n 4000 studenten. Maar ook vanuit andere opleidingen, onderzoeksgroepen en vanuit het werkveld is er groeiende belangstelling voor het opnemen van podcasts, en voor de inzet van audio en beeld om een verhaal of informatie over te brengen.
Ook is er een nieuwsstudio met regieruimte en een groot ‘green screen’. Dit scherm maakt het mogelijk om allerlei achtergronden te gebruiken bij verslaggeving. “
Het nieuwe Beeldlab maakt het vooral mogelijk om audio en beeld flexibel te combineren, en de ruimtes zijn dan ook gemakkelijk aan te passen. Audio is al langer sterk in opmars binnen de journalistiek, media en creatieve industrie, en daarbij duiken combinaties met allerlei vormen van beeld op.
De audio- en video-studio’s van het Beeldlab zijn bedoeld voor CO+CB-studenten, maar ook studenten, onderzoekers en geïnteresseerden uit andere vakgebieden zijn welkom.

Lees hier het bericht