H&M gaat door met virtuele showroom

Moderetailer H&M heeft positieve ervaringen opgedaan met virtuele showrooms, zowel voor zakelijke klanten als consumenten. Dat vertelde vanochtend Oliver Lange van H&MBeyond in Bussum op het congres What’s Next in Retail Tech van Retailtrends.
H&MBeyond is een klein lab in Berlijn dat voor H&M nieuwe ontwikkelingen bedenkt. H&M’s Virtual Showroom is ontwikkeld op Journee, een premium platform waarmee merken en ontwikkelaars een realistische metaverse kunnen bouwen, direct toegankelijk voor gebruik. “Je hoeft daarvoor niet te wachten op speciale helmen,” zegt Lange.
In het voorjaar opende H&M voor zakelijk klanten een showroom om de Innovation Story collectie te presenteren in de vorm van 3D geanimeerde kledingstukken. In september werd een virtueel concert gehouden voor de fans van de Fillipijnse jongensgroep BGYO.
In beide gevallen was er geen sprake van verkoop, maar dat is volgens Lange ook niet meteen de bedoeling. “Met het concert hadden we 13 minuten de volle aandacht van onze klanten en de NPS kwam zelfs boven de 100 uit.”
Voordeel van beide projecten was dat ze binnen enkele weken konden worden opgezet, “Veel korter dan in de fysieke wereld”.
H&M is nu aan het onderzoeken in hoeverre de technologie verder kan worden ingezet, waarbij e-commerce niet wordt uitgesloten. “We zijn nu intern ideeen aan het uitwisselen.”

Lees hier het bericht