Helft Nederlandse Mediahuis-abonnees leest digitaal

De helft (47%) van de abonnees van Mediahuis-titels in Nederland leest zijn krant digitaal. De podcasts van alle nieuwsmerken konden samen rekenen op 78 miljoen beluisteringen in 2022.

In België ligt dat wat lager: 34 procent. Gemiddeld betekent dat dat ruim vier op de tien abonnees vandaag digitaal leest of een combinatie van print en digitaal. Hoe de verhouding in marges ligt tussen de digitale en gedrukte abonnees, dat meldt Mediahuis niet.
De Belgische uitgever, hier bekend van onder meer De Telegraaf en NRC, maakte zojuist de cijfers over 2022 bekend.
NRC heeft 65 procent digitale abonnees, een uitschieter.
Eind 2022 waren de verschillende Mediahuis-titels goed voor ongeveer 1,8 miljoen abonnees in print en digitaal. Het aantal digitale abonnees groeide met dertien procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De daling in printabonnees zette zich onverminderd voort: minus elf procent.
Ook audiojournalistiek zet in de verschillende markten zijn opmars verder door. Mediahuis zag het aantal beluisterde podcastafleveringen met meer dan de helft (55%) toenemen. De podcasts van alle nieuwsmerken van Mediahuis samen konden in 2022 rekenen op meer dan 77,6 miljoen beluisteringen.
Mediahuis is ook actief in Ierland, Luxemburg en Duitsland als uitgever. In Finland enkel als investeerder in een digitale dienst. Skenariolabs is een bedrijf dat de toekomstige waarde en duurzaamheid van vastgoed voorspelt op basis van data en AI.
In Ierland kocht de VC-tak van Mediahuis Carzone.ie, de grootste handelssite voor nieuwe en tweedehandsauto’s. Met de overname van het Ierse Switcher.ie investeerde de groep in de onlinevergelijkingsmarkt.
Mede dankzij de overname van het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft in het begin van 2022, steeg de geconsolideerde omzet tot 1,2 miljard euro. Het nettoresultaat bedroeg 65,3 miljoen euro.
Foto: Garry Knight (cc)

Lees hier het bericht