Handelsomzet bol.com naar 1,4 miljard euro

Bol.com en partners hebben in het tweede kwartaal gezamenlijk 1,4 miljard euro omzet gedraaid, dat is 10,5 procent meer dan vorig jaar, zo blijkt uit de toelichting op de kwartaalcijfers van moeder Ahold Delhaize.
Een belangrijke inkomstenbron zijn advertenties. De omzet daarvan steeg 73 procent in vergelijking met een jaar eerder, maar wordt niet nader uitgelicht.
De totale onlineverkopen (inclusief voeding) stegen 6,4 procent naar 2,2 miljard euro. In de VS stegen de online inkomsten met 6,6 procent en in Europa met 8,6 procent.
De netto-omzet van de totale groep in het tweede kwartaal bedroeg 22 miljard euro, een stijging van 4,3 procent bij constante wisselkoersen. De omzet steeg met 3,6 procent in de VS en met 6,3 procent in Europa. Het bedrijfsresultaat bedroeg 724 miljoen euro, de nettowinst 468 miljoen euro, tegenover 603 miljoen euro in dezelfde periode in 2022.
Ahold staat ook nog stil bij de oprichting van zijn eigen AI start-up Gen AI Labs. Gen AI Labs streeft ernaar om met een team van jonge talenten de toepassing van Generative AI snel en experimenteel te verkennen. Bij succes worden deze innovaties direct uitgerold.
Onlangs heeft het Gen AI Labs al het eerste product live gezet: de Recepten Scanner. De Recepten Scanner staat in het bètahoekje van de Albert Heijn app, de omgeving waar klanten nieuwe functionaliteiten kunnen uitproberen. Klanten kunnen vanuit de app een foto maken van elk willekeurig recept. De ingrediënten van dit recept worden vertaald naar Albert Heijn-producten en komen gelijk op het boodschappenlijstje te staan. Deze vertaling wordt gedaan met behulp van generatieve AI.

Lees hier het bericht