Grasmaaien via satelliet

De Zweedse tuinspecialist Husqvarna, naar eigen zeggen uitvinder van de robotmaaier, introduceert in het voorjaar van 2023 de NERA. Een lijn van Automowers die werken zonder grensdraad. Dankzij een satellietnavigatiesysteem blijft de robotmaaier op het gazon en is er de garantie dat elk grassprietje gemaaid wordt.
De Automowers bezitten een flink portie AI en zijn eenvoudig te bedienen via smartphone of spraakassistenten als Google Home, Alexa en Siri. Er zijn drie verschillende NERA-modellen voor gazons van 2.200 tot 5.000 m².
Het grootste verschil met bestaande robotmaaiers is dat een NERA Automower geen grensdraad heeft. De maairobot blijft via het satellietnavigatiesysteem EPOS van Husqvarna op het gazon. Dat werkt met een precisie van zo’n 2 cm. Via een referentiestation communiceert de satelliet met de Automower.
De NERA Automowers zijn standaard voorzien van een egelbescherming zodat egels en andere nachtdiertjes zich veilig over het gazon kunnen bewegen. Een pincode werkt als beveiliging tegen diefstal, want zonder code is het apparaat onbruikbaar. Dankzij de track & trace weet je altijd waar de NERA Automower zich bevindt.
Vanaf voorjaar 2023 zijn ze verkrijgbaar bij Husqvarna-dealers. Verkoopadviesprijzen: € 2.869 (NERA 320), € 3.529 (NERA 430X), € 5.099 (NERA 450X) en EPOS Plug-in kit € 1.499.

Lees hier het bericht