Google stelt ChatGPT-concurrent Bard beschikbaar

Google heeft zijn Bard-AI-chatbot beschikbaar gesteld aan reguliere gebruikers in Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, nog wel met een wachtlijst. Het gaat om een ‘vroeg experiment’, waarbij er nog het nodige verbeterd zal moeten worden op basis van feedback.
In een demonstratie van de site bard.google.com aan Reuters liet het bedrijf zien hoe het programma in een oogwenk blokken tekst produceert, anders dan ChatGPT die antwoorden woord voor woord uittypt.
Google beweert dat Bard onder meer kwantumfysica in simpele termen kan uitleggen of gebruikers kan helpen met het schrijven van een blogpost.
De lancering van ChatGPT, een chatbot van de door Microsoft gesteunde startup OpenAI, heeft een sprint in de technologiesector veroorzaakt om AI in de handen van gebruikers te geven.
Tegelijk erkennen de diverse bedrijven dat de technologie nog in de kinderschoenen staat. ‘We kennen de beperkingen van de technologie en dus willen we heel bewust zijn in het tempo waarin we dit uitrollen,’ benadrukt productdirecteur Jack Krawczyk.

Lees hier het bericht