GO Sharing start weer op na overname

De deelvoertuigen van GO Sharing zijn vanaf volgende week weer te gebruiken. Het bedrijf is overgenomen door BinBin, de grootste aanbieder van deelvervoer in Turkije. Dankzij de overname kan GO Sharing zijn deeldienst voortzetten en blijven alle reeds aangeschafte tegoeden geldig.
Enkele weken terug werden alle scooters en e-bikes van het bedrijf van de weg gehaald. Er werd surseance van betaling verleend, meestal het voorportaal van een faillissement.
Het bedrijf was in de problemen gekomen door het faillissement van GreenMo, waarvan de scooters werden geleased. Naast GoSharing leverde het aan Domino’s Pizza, Thuisbezorgd en de politie.
GO Sharing zal de komende week de elektrische deelscooters en -fietsen weer gaan aanbieden in de 13 gemeenten waar het bedrijf actief was. Het bedrijf gaat verder onder dezelfde naam en herkenbare kleur en met dezelfde deelvoertuigen. Daarbij blijven alle tegoeden die eerder door gebruikers werden aangeschaft geldig. Ook wordt door de overname de surseance van betaling opgeheven en worden alle schuldeisers op korte termijn betaald.
BinBin is de grootste aanbieder van elektrisch deelvervoer in Turkije en biedt meer dan 25.000 deelsteps aan ruim 3 miljoen gebruikers in verschillende Oost-Europese landen. Het bedrijf maakt eigen hard- en software die nodig is voor de verhuur van elektrisch deelvervoer.
Met de overname van GO Sharing breidt het Turkse bedrijf zijn activiteiten uit naar West-Europa en zet het een grote stap in de ambitie om de grootste aanbieder van multimodaal deelvervoer van Europa te worden.

Lees hier het bericht