GetYourGuide haalt 180 miljoen euro op

GetYourGuide, een bedrijf waar je op vakantie uitjes bij kunt boeken, haalt 180 miljoen euro groeigeld op om zijn positie in de VS te versterken.
Het betreft tachtig miljoen venture capital en honderd miljoen euro aan leningen, zo maken de Duitsers vanochtend bekend.
GetYourGuide staat in de ogen van zijn investeerders keurig opgelijnd om te profiteren van een opkomende trend in de reissector. Reizigers geven steeds vaker geld uit aan ervaringen en belevingen als ze op reis zijn en minder aan spulletjes die ze in winkels kopen. Dat is op zich niet nieuw, maar de mate waarin de uitjes online worden geboekt stijgt hard.
Toeristen kunnen bij GetYourGuide toegangskaartjes kopen voor rondleidingen, events, musea en andere activiteiten die stedentrips bieden. Het biedt toegang tot 75.000 uitjes van zestienduizend leveranciers.
“Boekingsvolumes in het eerste kwartaal van 2023 stegen met een factor vier ten opzichte van het het eerste kwartaal van 2019.”
De Duitsers rekenen voor dat ze vissen in een markt die honderden miljarden euro’s groot is. Net als de Nederlandse bedrijven Tiqets en Withlocals zijn de Duiters een van de bemiddelende partijen in de ‘belevenissenwereld’.
De Series F-investeringsronde wordt geleid door Blue Pool Capital uit Hong Kong, met deelname van KKR en Temasek. Eerstgenoemde is een nieuwe aandeelhouder.
Foto: Chris Waits (cc)

Lees hier het bericht