‘Getir en Gorillas nog in overnamegesprekken’

Getir lijkt nog steeds van plan om de financieel geplaagde concurrent Gorillas te kopen. Er lopen nog steeds overnamegesprekken.
Een maand geleden waren goed ingevoerde media vrij stellig: Getir wil Gorillas kopen. Nu, een maand later, zijn de partijen er volgens nauw betrokkenen nog in gesprek. Belangrijk punt: de waardering van Gorillas.
Een jaar geleden in oktober waardeerden investeerders Gorillas uit Duitsland op twee miljard dollar. Dat voorjaar vroegen de eigenaren nog een waardering van zes miljard. Nu zou Getir spreken over 590 miljoen euro, waarvan honderd miljoen in contanten.
De transactie zou moeten plaatsvinden in een combinatie van cash en aandelen. De waarderingsvraag bepaalt hoe groot het financiële belang en ook de stem van de Gorillas-eigenaren wordt in de nieuwe constellatie. Die vraag ligt nog op tafel. De partijen verwachten er niettemin voor het einde van het jaar uit te zijn en hun intenties vast te leggen.
In Nederland staakte Gorillas afgelopen juli activiteiten in zes steden en is nog actief in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Dat is sterk overlappend met Getirs locaties.

Lees hier het bericht