Getir blijft in Nederland, maar vertrekt uit Zuid Europa

Flitsbezorger Getir trekt zich officieel terug uit Spanje, Italië en Portugal, maar blijft in Nederland. Dat heeft het bedrijf donderdag bekend gemaakt.
Ook zal Getir voorlopig blijven opereren in het VK, de VS, Duitsland en Turkije.
Er gingen de afgelopen weken als geruchten over het vertrek uit diversen landen, waarbij ook Nederland werd genoemd. ‘Het nieuws dat Getir Nederland zou kunnen verlaten, zoals gepubliceerd in verschillende artikelen, is puur speculatief’m reageerde het bedrijf toen.
Het Turkse bedrijf kampt met geldtekort en werkt al maanden aan een nieuwe financieringsronde. Aanvankelijk werd naar verluidt onderhandeld over 500 miljoen dollar, maar dat bedrag is de afgelopen weken teruggeschroefd.
Bronnen melden aan TechCrunch dat slechts 150 miljoen dollar zou zijn opgehaald tegen een waardering van ongeveer 1 miljard, slechts een derde van de vorige waardering van 3 miljard.
Een bron beweert dat Getir nog steeds elke maand 100 miljoen dollar verbrandt, een van de redenen waarom het bedrijf mogelijk probeert zijn operationele voetafdruk te verkleinen.
Onfanks de krappe beurs wist het bedrijf zijn Duitse rivaal Gorillas in te lijven.Getir heeft sinds afgelopen mei ook duizenden banen geschrapt.

Lees hier het bericht