Freedom Internet haalt 1,5 miljoen euro op voor groei

Freedom Internet heeft tijdens een crowdfundactie in anderhalve maand tijd het streefbedrag van 1,5 miljoen euro opgehaald bij haar klanten en fans. Ondanks de economisch zware tijden en de hoge inflatie, werden alle 6000 certificaten in zes weken tijd verkocht.
Met het opgehaalde bedrag uit de crowdfunding financiert Freedom verdere groei. De aanbieder werkt de komende periode aan het aansluiten van zowel enkele kleinere glasvezelnetwerken als ook aan het aansluiten van de grotere glasvezelnetwerken van DELTA Fiber en Open Dutch Fiber. Daarnaast blijft de relatief jonge provider
Daarnaast blijft men werken aan de uitbreiding en doorontwikkeling van haar diensten.
Nadat KPN in januari 2019 bekendmaakte dat zij het merk XS4ALL wilde opheffen, ontstond er veel ophef. Ondanks onvermoeibare campagnes vanuit het actiecomité ‘XS4ALL Moet Blijven’, veranderde KPN niet van gedachten. Het comité schakelde daarom over op Plan B: de oprichting van een nieuwe internetprovider. Een provider die het ‘oude’ gedachtegoed koestert: een vrij, open en toegankelijk internet voor iedereen, waarbij veiligheid, privacy en kwaliteit de kernwaarden zijn.
Om te voorkomen dat Freedom hetzelfde overkomt als XS4ALL was het belangrijk dat zij niet gebonden was door aandeelhouderswaarde. Alle aandelen zijn ondergebracht in Stichting Appeltaart. De stichting is daarmee aandeelhouder van Freedom Internet en bewaakt de naleving van de waarden van Freedom Internet op basis van het corporate charter.

Lees hier het bericht