Forse bezuinigingen bij Intel

Ook chipreus Intel moet flink in de kosten snijden. Het bedrijf wil in 2023 voor 3 miljard dollar aan kosten besparen.
Intel dook in het vierde kwartaal van 2022 in de rode cijfers en is ook al niet erg optimistisch over het eerste eerste kwartaal. Belangrijkste oorzaak is de inzinking van de PC-verkopen in het vierde kwartaal met zo’n 29 procent.
In het vierde kwartaal bleef er onder de streep een verlies van 0,7 miljard dollar over, tegenover een winst van 4,6 miljard dollar een jaar eerder.
De omzet daalde op jaarbasis met 32 procent tot 14 miljard dollar.
Intel rekent voor het lopende eerste kwartaal op een omzet van 10,5 miljard tot 11,5 miljard dollar, een verlies per aandeel van 0,80 dollar en een aangepast verlies per aandeel van 0,15 dollar.
Intel is het zoveelste techbedrijf met slechte cijfers. IBM gaat wereldwijd 3.900 banen schrappen, zo maakte het bedrijf woensdag bekend. Het gaat om ongeveer 1,5 procent van het totale personeelsbestand. De reorganisatie kost het bedrijf ongeveer 300 miljoen dollar.
IBM publiceerde woensdag ook zijn resultaten over het vierde kwartaal. De omzet kwam uit op 16,7 miljard dollar (15,3 miljard euro), iets beter dan verwacht. De winst per aandeel kwam uit op 3,60 dollar, eveneens iets boven de verwachtingen van marktkenners.
De ontslaggolf in de techsector raakt nu ook het grootste softwarebedrijf van Europa. Het Duitse concern SAP schrapt 3.000 banen

SAP wil zich meer toeleggen op de verkoop van software die bedrijven helpt hun processen te plannen. Afdelingen die zich met andere zaken bezighouden zullen daarom moeten inkrimpen.

Lees hier het bericht