FNV wil drones inzetten bij strijd voor goede cao Technische Groothandel

De FNV wil drones inzetten in de strijd voor een goede cao in de Technische Groothandel. Daarmee wil de grootste vakbond, goed voor ruim 80 ruim van alle leden in de sector, meer werknemers bereiken.
Pure noodzaak, zegt Onur Erdem, bestuurder FNV Handel: ‘Veel bedrijven proberen ons namelijk buiten de deur te houden en te voorkomen dat we in contact komen met de mensen.’
Met drones en speciale software kan de FNV berichten, foto’s en video’s sturen naar mobiele telefoons van medewerkers. FNV experimenteert met AirDrop en Nearby Share waarmee gebruikers van iPhones en Android content delen.
De FNV gaat op maandag 7 november in gesprek met Vereniging Werkgevers Technische Groothandel (WTG) over een nieuwe cao voor de ongeveer 40.000 werknemers. De Unie is de kleinste vakbond in de sector en heeft van de WTG wél vooraf alle medewerking gekregen om in contact te komen met mensen.
In de Technische Groothandel werken zo’n 40.000 mensen in winkels waar ze gereedschap en materialen verkopen voor bouw, metaal, techniek en industrie. Van de 1.800 bedrijven is het Franse Technische Unie de grootste.

Lees hier het bericht