Flinke ruzie rond online apotheek Disapo (Douglas)

Eigenaar Sebastian Kraus van de door Douglas gekochte online apotheek Disapo uit Heerlen blijkt vorig jaar op een zijspoor te zijn gezet omdat hij de resultaten van de webwinkel te rooskleurig heeft voorgesteld.
De parfumerieketen sloot de afgelopen jaren winkels en wilde inzette op online groei, onder meer met Disapo uit Heerlen, dat vorig jaar werd ingelijfd.
Douglas legde ruim 24 miljoen euro meteen op tafel. De resterende 23 miljoen zou in delen worden uitgekeerd afhankelijk van de resultaten van de webwinkel. Oprichter Kraus bleef aan als directeur.
De nieuwe CEO Sander van der Laan (Albert Heijn, Action) was minder enthousiast over de webwinkel en besloot dat Kraus en zijn vrouw moesten gaan.
Kraus stapte naar de rechter om zijn baan terug te krijgen. Daarnaast betichtte hij Douglas van frauduleus handelen, waardoor hij ruim 51 miljoen euro schade zou hebben geleden.
In januari verloor hij een kort geding daarover bij de rechtbank Amsterdam. Ook de rechtbank Limburg heeft zijn eis tot een transitievergoeding en extra ontslagvergoeding van 100.000 euro afgewezen.
Het lot van de online apotheek blijft intussen onduidelijk.

Lees hier het bericht