Ex-Adyenners lanceren nieuw billing platform

Voormalig Adyen kopstukken lanceren Solvimon, een nieuw soort billing platform dat het mogelijk maakt voor bedrijven om vernieuwende prijsstrategieën te implementeren. Dit doet het platform aan de hand van uiteenlopende prijs- en factureringsopties.
Met behulp van Solvimon kunnen bedrijven eenvoudig flexibele prijsstellingen aanbieden, zoals op basis van het daadwerkelijke gebruik, het aantal gebruikers of een combinatie van beide. Voor de financiële teams biedt het platform bovendien een tool om dit op grote schaal efficiënter en nauwkeuriger te factureren, zonder handmatige werkzaamheden.
De oprichters van Solvimon, Kim Verkooij en Etienne Gerts, hebben in het verleden bij Adyen een interne factureringstool ontwikkeld die specifiek was afgestemd op de behoeften van het bedrijf. Destijds was er geen oplossing als Solvimon beschikbaar, waardoor Adyen een dergelijke tool zelf moest ontwikkelen.
Verkooij en Gerts realiseerden zich dat de markt verschuift naar prijsmodellen op basis van usage based pricing, en dat het aanbod van de huidige aanbieders niet meer volstaat.
Veel bedrijven kijken naar het prijsmodel van marktleiders zoals Snowflake of Dropbox voor inspiratie om incrementele inkomsten te genereren of de concurrentie voor te blijven.
Het traditionele abonnementsmodel, ook wel bekend als ‘user-based pricing’, wordt niet langer beschouwd als de gouden standaard. Recent onderzoek van VC Openview toont aan dat flexibele gebruiks- of hybride prijsmodellen snel aan populariteit winnen.
Veel bedrijven hebben nog moeite om hun klanten automatisch en nauwkeurig te factureren ‘Traditionele platforms bieden geen oplossing voor deze problemen,’ aldus Kim Verkooij.

Lees hier het bericht