Europa investeert miljoenen in eerste drone-airline

De European Innovation Council (EIC) geeft start-up Dronamics een beurs van 2,5 miljoen euro en wil deelnemen in diens Series-A ronde. Het bedrijf brengt drones naar de vrachtluchtvaart.
De beurs geeft Dronamics de middelen om de stap te zetten van concept naar product en daarna naar commerciƫle dienstverlening. Het bedrijf gaat als eerste zijn vrachtdrones daadwerkelijk bouwen en de eerste luchthavens.
De start-up heeft een licentie van de Maltese luchthavenautoriteiten om als exploitant vliegtuigen de lucht in te mogen sturen en door het luchtruim te routeren.
Dronamics bouwt zelfstandig vliegende vrachtvoertuigen met een bereik van maximaal 2.500 kilometer. De maximum vrachtcapaciteit is 350 kilo. Een start- en landingsbaan van 400 meter volstaat al en de drones hoeven niet per se op asfalt te stijgen en landen om hun werk te kunnen doen. De bouwkosten voor initiƫle infrastructuur hoeven niet bijster hoog te zijn.
Tot de logistieke partners behoren onder meer DHL en Hellmann.
Waar de eerste zogeheten droneports worden gebouwd, is nog niet bekend. Evenmin wanneer CEO Svilen Rangelov verwacht zijn eerste financieringsronde te realiseren.

Lees hier het bericht