Esther Olofsson evolueert tot volledig AI-fotomodel

Nederlandse eerste virtuele influencer, het karakter Esther Olofsson, is omgekat in een volledig door AI gedreven fotomodel.
Tweeënhalf jaar na haar digitale ‘geboorte’ bij bureau RauwCC in Rotterdam gaat de virtuele influencer een nieuwe levensfase in. Daarover vertelde directeur Maarten Reijgersberg zojuist in Rotterdam tijdens de Immersive Tech Week.
Tot afgelopen zomer werden er nog letterlijk foto’s gemaakt van een model. Haar gezicht werd vervolgens vervangen door dat van het fictieve karakter Esther Oloffson. De Zweedse virtuele jongedame liet op haar Instagram-account haar leven zien en was in te huren voor echte merken voor hun influencer campagnes.
Reijgersberg: “Wij verwachten, door AI te omarmen en toe te passen, dit later ook voor onze opdrachtgevers in te zetten.” Los daarvan werkt zijn team aan verhaallijnen om het account @estherolofssonexplores actueel te houden.
De beelden van Esther op Instagram worden vanaf nu door artificial intelligence (AI) gegenereerd. RauwCC trainde open-source text-to-image AI-model Stable Diffiusion met een volledig 3D-model van Esther om deze beelden te kunnen genereren. Met het nieuwe model van Midjourney worden omgevingen gegenereerd, waar Esther met ‘inpainting’ in wordt geplaatst. Movio wordt ingezet voor het animeren van de stilstaande beelden en de lipsync daarbij. Esthers stem is gegenereerd met behulp van Replica Studios en voor de bijschriften bij deze beelden wordt ook AI ingezet.

Lees hier het bericht