Ergernis over gloeiende X-logo op gevel Twitter

Stadsbestuurders en omwonenden van San Francisco zijn niet erg gelukkig met de gigantisch gloeiende X op de voorgevel van het Twitter hoofdkwartier. Die X markeert het begin van een nieuw tijdperk, waarbij Twitter moet uitgroeien tot een soort WeChat.
Op vrijdag plaatste het bedrijf een X -logo op het dak van het hoofdkantoor van Twitter aan Market Street, tot ergernis van buren die klaagden over opdringerige lichten. Het Department of Building Inspection van San Francisco stelt een onderzoek in omdat het mogelijk in strijd is met de vergunningsregels. Een inspecteur zou twee keer de toegang tot het dak zijn geweigerd.
X.com de eerste naam voor betaaldienst PayPal, wat ooit door Musk werd opgericht. Daarnaast introduceerde Musk bij Tesla de Model X en heet zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX. Zelfs de zoon van Musk heet X.
Musk wil een westers alternatief maken voor het Chinese alles-app WeChat. In de basis een chatapp, maar met veel meer mogelijkheden.
Het logo wordt waarschijnlijk nog aangepast. Het nieuwe X-logo is vrijwel identiek aan de letter x uit het lettertype Special Alphabets 4 van Monotype en het lettertype mag niet zomaar gebruikt worden zonder licentie.
De naamswijziging van Twitter naar X kan nog eens een levensgroot probleem veroorzaken voor Musk. De merknaam X blijkt eigendom van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms. Die legde het merk al in 2017 vast voor een nooit gerealiseerde dienst die het streamen van video, een sociaal netwerk en marktplaats mogelijk zou maken.
De veranderingen zouden al wel hebben geleid tot een groei van het aantal maandelijks actieve gebruikers. Deze zou volgens Elon Musk zijn gestegen naar meer dan 541 miljoen.

Lees hier het bericht