Emerce TV: uitgesteld betalen tussen groeikans voor retailers en valkuil voor consumenten

Uitgesteld betalen (‘Buy-Now-Pay-Later’) is al een tijdje in opkomst. Het biedt kansen voor retailers maar is ook een risico voor consumenten. Hoe houd je de balans?
De Nederlandse betaalindustrie is een – zij het beperkt – onderdeel van het duurzaamheidsprobleem. De branche scoort bovendien redelijk goed op de ambities en ondernomen activiteiten ten aanzien van duurzaamheid. Gertjan Rösken heeft bij het digitaliseren van de Rabobank gewerkt aan innovaties rondom betalingsverkeer zoals iDEAL en de bank-app. Hij is de presentator van de financiële podcast Nieuwe Knikkers. Techniek kan, in zijn ogen, de mensheid beter maken.
In het geval van de duurzaamheidsdoelen stelt hij dat individuele belanghebbenden (aanbieders en retailers) continu actief moeten blijven met zichtbare verduurzaming binnen de eigen organisatie omdat ze zich daarmee kunnen onderscheiden. Consumenten verwachten dat de retailer blijft innoveren om hun shop- en betaalervaring te verbeteren. In dit kader is ook de betaaltrend Buy-Now-Pay-Later sterk in opmars. Rösken bespreekt wat de term inhoudt en waar de kansen en valkuilen liggen.
Collectie: The Future of Payment
Sprekers: Gertjan Rösken (Nieuwe Knikkers)
Host: Krijn Schuurman

Lees hier het bericht