[Emerce TV] In3: Eind 2023 geen incassobureau meer nodig

Achteraf of gespreid betalen hoeft geen financieel risico voor de consument te zijn. Dienstverlener In3 noemt zich sociaal verantwoordelijk, berekent geen boetes en denkt eind 2023 zelfs zonder incassobureau te kunnen gaan werken.
Algemeen directeur Hans Langenhuizen heeft hiermee jaren moeten knokken tegen verbazing en ongeloof als hij dit uitlegde. Tot toezichthouder AFM partijen als Klarna, Riverty en Billink op de vingers tikte. Zij verdienen goed aan de boetes die ze opleggen aan shopklanten die te laten betalen. Soms tot vijftig procent van hun omzet.
De ondernemer deelt zijn beschouwingen in de videocollectie The Future of Payment die Emerce TV vandaag publiceert.
“Wij doen niet aan boete op boete op boete.” In3 kent die perverse prikkel niet. “De kosten voor gespreid betalen liggen bij winkelier. Dat is ons bedrijfsmodel. Als je niet betaalt, gaat de rekening naar het incassobureau.” Langenhuizen neemt het verlies. Zijn klant, de webwinkel, merkt daar niets van. Die kreeg honderd procent van het aankoopbedrag twee weken na de transactie keurig uitgekeerd.
Om te voorkomen dat in3 leegloopt op incassoverliezen heeft het slimme systemen ontwikkeld. Die checken op voorhand grondig of iemand überhaupt gespreid kan en mag betalen. Is het risico te groot dan krijgt die consument deze betaaloptie helemaal niet aangeboden. Daarnaast informeert in3 naar eigen zeggen uitvoerig aan de voorkant op misverstanden en verkeerde verwachtingen te voorkomen.
Langenhuizen heeft dit zo goed onder de knie, dat hij richting het einde van 2023 denkt niet meer met een incassobureau te moeten werken.
“Wij verdienen nooit aan een consument die niet op tijd betaalt.”
“Gespreid betalen is voor de consument een soort cashflow management. Het gaat vaak om duurdere items die men hiermee in drie salarisrondes betaalt. De eerste termijn bij aanschaf en dan nog twee keer.” Winkeliers nemen kosten voor dit betaalsysteem graag op zich, omdat het conversie- en margeverhogend werkt. Hij verkoopt duurdere items en krijgt gegarandeerd honderd procent van het aankoopbedrag.
In3 biedt gespreid betalen sinds begin 2023 ook aan op de zakelijke markt.
*) De videocollectie The Future of Payment, waarin Hans Langenhuizen optreedt, is vanaf vandaag gratis te bekijken op Emerce TV.

Lees hier het bericht