[Emerce TV] ‘Hoog tijd voor een gezamenlijk bezorgnetwerk’

Busjes van pakketbezorgers die achter elkaar dezelfde wijk inrijden. Hidde Stokvis, CTO en medeoprichter van pakketbezorger Trunkrs, vindt dat het anders moet. “Laten we met zijn allen een gezamenlijk duurzaam bezorgnetwerk opzetten,” vertelt hij in de videocollectie Sustainable Commerce.
Trunkrs begon ooit als een netwerk van particuliere bezorgers, vanuit het idee dat men gebruik wilde maken van wielen die al op de weg waren. “Daar zijn we van afgestapt omdat het toch niet heel erg duurzaam bleek. We zijn zelf duurzaam gaan bezorgen, Co2 neutraal, dus met elektrische voertuigen.”
Het bedrijf heeft nu zo’n 130 man in dienst en verzorgt per 300 busjes per dag dagelijks 20.000 bestellingen. Trunkrs beperkt zich tot same day delivery.
Er zijn plannen om uit te breiden naar Duitsland. “Daar zijn we eerder actief geweest, maar hebben ons teruggetrokken. Hoe we het precies gaan doen moeten we nog uitvogelen. In Duitsland ligt de nadruk meer op bezorging binnen steden.”
Voor Nederland wil Stokvis toch proberen om alle bezorgpartijen op een lijn te krijgen. “We kunnen veel duurzamer en efficienter bezorgen als we de lasten op een slimme manier verdelen, met behulp van slimme software en rekening houdend met onze sterke punten. Met Red je Pakketje hebben we ooit zo’n samenwerking gehad, daarna besloten ze toch weer alleen de markt op te gaan.”
Stokvis vindt desgevraagd niet dat de consument moet betalen voor bezorging. “Uiteraard kan de consument zelf ook wat doen, door minder te bestellen of door bestellingen te combineren.”
De video Trunkrs laat zien hoe pakketbezorging innovatief en duurzaam kan is na registratie gratis te bekijken.

Lees hier het bericht