[Emerce TV] ‘Flop’ bij Dragons Den wordt hit bij N Brands

‘We zijn koploper met loyalty op de fashionmarkt’, vertelt Rowena van Staveren van N Brands. Klanten sparen praktisch automatisch punten, ongeacht of ze online en offline shoppen. Een nieuwe techniek helpt daarbij.
Van Staveren is een van de sprekers op Emerce TV’s nieuwe videocollectie ‘The Future of Payment‘. Future of Payment is een reeks thematische video-interviews die Emerce aanstaande donderdag publiceert. Voor N Brands vertelt Van Staveren daar hoe de techniek van Loyyo helpt een 1st party datastrategie te voeren.
In fysieke winkels wordt doorgaans met een plastic klantenkaart gewerkt, al dan niet via apps als Stocard. Dat vergt altijd nog een extra handeling in de winkel en vraagt online om een apart proces. Toen onderneemster Nikkie Plessen via Dragons Den in contact kwam met Loyyo bleek ze uiteindelijk een oplossing te hebben voor dat probleem. Dat had ze echter niet direct door.
Van Staveren: “We kunnen alle betalingen samenvoegen. Als iemand in de winkel met pinpas of creditcard naar de kassa gaat, weten wij dankzij Loyyo wie wie is. Er hangt als het ware een token aan die kaart. Zo kunnen we betalingen koppelen aan een account en zie je of iemand deelnemer is aan het spaarprogramma. Als iemand online shopt, kunnen we dat met elkaar verbinden aan de hand van die bankrekening.” Op tokenniveau worden ze gekoppeld aan de klant.
“Je spaart punten en krijgt korting. Het loyaliteitsprogramma bestaat uit verschillende niveaus. We kunnen ook cadeautjes toewijzen aan bepaalde klantgroepen. Dit systeem draait over de hele groep heen.”
Deze nieuwe techniek die betalen en sparen koppelt, wordt momenteel ingevoerd als onderdeel van een platformvernieuwing die groepsbreed plaatsvindt. De migratie geeft het bedrijf een 360 graden-klantbeeld. Vandaag de dag ligt dit soort klantdata over de verschillende formules versnipperd. In juni moet het eerste grote deel van de migratie zijn afgerond.
Van Staveren vertelt in haar interview verder over de relatie tussen loyalty en retouren, gemiddelde orderwaardes van klanten die wel en geen goldmember zijn en hoe de internationale groei plaatsvindt.
*) De videocollectie The Future of Payment is vanaf donderdag gratis te bekijken op Emerce TV.

Lees hier het bericht