Emerce TV: Blokker wil logistieke hub worden

Blokker wil zijn winkels meer gaan gebruiken voor leveringen, ook met partners. Dat zegt Martin van Velzen van Blokker in gesprek met Renske de Bruin in de videocollectie Innovation in Retail, die vandaag live gaat. “Door gestegen kosten voor personeel en energie en hogere rente zijn winkels duurder geworden, we moeten een andere weg inslaan.”
Van Velzen komt onder meer van Action en Kruidvat. “Ik wilde voor Blokker werken omdat ik een enthousiast team leerde kennen dat Blokker na moeilijke jaren uit het slop wilde trekken. De energie die uit dat team kwam was inspirerend.”
Van Velzen erkent dat Blokker ‘te lang heeft vastgehouden aan het verleden, te laat online heeft omarmd en daardoor hard is afgegleden’.
Toch blijven de 400 winkels essentieel voor Blokker. Driekwart van de omzet komt van de winkels. Er komen meer dan 1 miljoen klanten. “We hebben een functioneel assortiment, mensen lopen niet spontaan een Blokker winkel binnen om een stofzuiger te kopen, dat kun je beter online doen.”
Winkels moeten meer dienen voor inspiratie, maar ook wil Blokker meer diensten aanbieden. Vijftig winkels worden al ingezet voor lokale leveringen. Ochama (JD.com) werkt met Blokker samen voor de distributie van bestellingen. Zij dragen zo ook bij aan de kosten van de winkel.
Ook wil Blokker meer gaan doen met recycling, oftewel het inleveren van gebruikte spullen. “Met de verkoop van metaal van pannen weten we ook al omzet te genereren.”
Van Velzen blijft geloven in fysieke retail. “Winkelen in de metaverse, ik zie het niet op grote schaal gebeuren. Winkels vergroten de leefbaarheid, daar moeten we met zijn allen aan werken.”
De video In gesprek met Blokker over de nieuwe missie van de fysieke winkel is na registratie gratis te bekijken.

Lees hier het bericht