Emerce Financials: Stuur niet op getallen, maar gedrag

Consumenten hebben niet zo veel met getallen en overzichten. Financiële bedrijven kunnen beter sturen op gedrag, veranderingen daarin, kleine triggers en voorbeeldfuncties.
“Je moet gedrag inzichtelijk maken om verandering te helpen plaatsvinden. Je begint niet per se met getallen of doelbedragen. Het gaat er meer om mensen aan te zetten tot actie.” Op getallen alleen haken ze af. Een beetje lastig voor een sector die om geld draait. Juist daarom is het zaak om met een andere bril op naar de materie te kijken.
Astrid Bruinsma – Eggink van Mijn Sofie deelt vanaf donderdag haar ervaringen met experience loyalty. Zij is een van de gasten die spreekt tijdens de videocollectie Emerce Financials die vandaag verschijnt. Wie zich registreert kan de video’s vanaf die dag gratis bekijken.
De onderneemster achter Mijn Sofie, een app die financiële doelen helpt plannen, stelt dat consumenten niet zozeer trouw zijn aan een merk als wel aan een partij die hen concreet vooruit helpt. En dat doe je, in haar ervaring, door klanten helpt stapjes te blijven zetten richting hun uiteindelijke financiële doelen. “Dagelijkse routines maken en doorgaan, volhouden.”
Bijvoorbeeld “een trigger als je met je kind op school komt om geld opzij te zetten.” Of: “Als je als stel tegelijk met pensioen wilt gaan, dat je eerst begint met geld opzij leggen. Pas later komt de vraag: hoeveel mag je opzij zetten en hoeveel moeten we opzij zetten?” Als die vragen aan de orde komen, is de gedragsverandering al ingezet.
Klanten van Mijn Sofie zijn werkgevers en financiële instellingen. Werkgevers helpen net afgestudeerde medewerkers bijvoorbeeld met de vraag ‘Je hebt salaris, wat nu?’. Of, breder toepasbaar: ‘Inflatie steekt de kop, hoe ga je daarmee om?’ Bruinsma – Egginks dienst helpt ook mensen die uit de financiële problemen komen om op het juiste pad te blijven. “Hulpinstanties leveren nazorg met ons”.

Lees hier het bericht