Elon Musk valt New York Times aan na weigeren vinkje

Twitter eigenaar Elon Musk is ontstemd over het besluit van de New York Times om geen blauw of gouden vinkje aan te schaffen. Twitter is maandag begonnen met het verwijderen van verificatievinkjes bij accounts die daarvoor niet willen betalen. The New York Times, samen met verschillende andere organisaties en beroemdheden, hebben aangegeven daar geen geld voor over te hebben.
New York Times heeft aangeven dat het ook niet gaat betalen voor de verificatie van de Twitter-accounts van zijn journalisten, behalve in ‘zeldzame gevallen waarin deze status essentieel zou zijn voor rapportagedoeleinden’.
Organisaties moeten maar liefst 1000 dollar per maand betalen om een gouden verificatieteken te ontvangen, terwijl individuele accounts 8 dollar per maand moeten betalen voor een blauwe.
Tienduizend van de meest gevolgde organisaties op Twitter zullen worden vrijgesteld van betaling.
De abonnementsdienst moet inkomsten genereren voor Twitter. Met een vinkje wordt de echtheid van het account aangegeven.
‘De echte tragedie van @NYTimes is dat hun propaganda niet eens interessant is,’ sneerde eigenaar Musk. ‘Ook is hun feed het Twitter-equivalent van diarree. Het is onleesbaar.’
Musk heeft maandag het iconische logo van Twitter vervangen door het logo van zijn geliefde cryptomunt Dogecoin. Daardoor is de Dogecoin koers met meer dan 19 procent gestegen.
Fortune-verslaggever Leo Schwartz vermoedt dat de logowijziging een afleidingstactiek van de aanhoudende Twitter Blue-controverse is.
Anderen denken dat het te maken heeft met de rechtszaak die aangespannen is tegen Elon Musk wegens het promoten van Dogecoin als piramidespel.

Lees hier het bericht