Elon Musk treedt af als hij opvolger voor Twitter heeft gevonden

Elon Musk zal aftreden als CEO van Twitter zodra hij een vervanger vindt, maar wil nog steeds enkele belangrijke divisies van het sociale mediaplatform aansturen. ‘Ik zal ontslag nemen als CEO zodra ik iemand dom genoeg vind om de baan aan te nemen! Daarna zal ik gewoon de software en serverteams runnen’, schreef Musk dinsdag op Twitter.
In een door hemzelf georganiseerde peiling stemde 57,5 procent van de ongeveer 17,5 miljoen deelnemers voor zijn vertrek na weken van chaos.
Beleggers drongen al langer aan op zijn aftreden omdat Musk nauwelijks nog tijd leek te hebben voor zijn andere bedrijf Tesla.
Terwijl het aandeel Tesla dinsdag met 8 procent daalde en een nieuw dieptepunt in 52 weken bereikte, probeerde Musk macro-economische factoren de schuld te geven.
Belegger Ross Gerber schreef in een tweet: ‘De aandelenkoers van Tesla weerspiegelt nu de waarde van het hebben van geen CEO. Geweldig werk Tesla, tijd voor een shake up.’ Gerber is een informele campagne gestart om medeaandeelhouders te laten stemmen om hem te benoemen in de raad van bestuur van Tesla.
Musk heeft zelf ook gezegd dat hij te veel op zijn bord had, en dat hij op zoek zou gaan naar een Twitter CEO.
Zeker 100 voormalige werknemers van Twitter willen Musk juridisch aanpakken omdat hij de beloofde ontslagvergoeding niet heeft betaald. Twitter ontsloeg begin november ongeveer 3700 werknemers.
Twitter wordt ook geconfronteerd met ten minste drie klachten die zijn ingediend bij een Amerikaanse arbeidsraad waarin wordt beweerd dat werknemers zijn ontslagen voor kritiek op het bedrijf, een poging om een staking te organiseren en ander gedrag dat wordt beschermd door de federale arbeidswetgeving.

Lees hier het bericht