Elon Musk heeft goed gesprek met Tim Cook

Elon Musk en Apple topman Tim Cook hebben woensdag een ‘goed gesprek’ gevoerd, nadat Musk had begrepen dat Apple van plan was om Twitter uit de App Store te verwijderen vanwege het nieuwe omstreden moderatiebeleid. Cook maakte duidelijk dat Apple dat nooit heeft overwogen.
Wel heeft Apple zijn advertenties tot nader orde opgeschort. Het Amerikaanse bedrijf is een van de grootste adverteerders op Twitter.
Advertentie-informatie- en verkoopplatform MediaRadar schat dat Apple voor 39 miljoen dollar heeft geadverteerd dit jaar.
Uit eerdere gegevens van MediaRadar blijkt dat Twitter sinds mei van dit jaar duizenden adverteerders heeft verloren, waarbij het aantal adverteerders dat op Twitter uitgeeft is gedaald van bijna 4.000 in mei naar 2.300 in augustus.
Verder heeft Musk de introductie van Twitter Blue uitgesteld, waarmee gebruikers een geverifieerd blauw vinkje kunnen kopen, omdat Musk geen 30 procent commissie aan Apple wil betalen.
Wat de twee topmannen precies besproken hebben, blijft onduidelijk. Musk kreeg in elk geval een rondleiding op de campus van Apple in Silicon Valley.

Thanks @tim_cook for taking me around Apple’s beautiful HQ pic.twitter.com/xjo4g306gR
— Elon Musk (@elonmusk) November 30, 2022

Lees hier het bericht