Eerste NFT-platform met kunst van uitsluitend professionele kunstenaars

BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars) heeft NFTPRO.ART gelanceerd, een online galerie waar NFT-kunstwerken verkocht worden van uitsluitend professionele beeldend kunstenaars. NFTPRO.ART werkt samen met Artleader.com, waar BOK-leden al langer hun schilderijen, beelden en andere kunstwerken op verkopen.
Daarmee is BOK, dé belangenbehartiger voor kunstenaars in Nederland, de eerste organisatie die een combinatie van twee verkoopkanalen biedt aan haar leden. Via een webshop voor fysieke kunstwerken en het NFT-platform.
NFTPRO.ART is anders dan andere NFT-platformen. Door via dit platform digitale kunst te kopen zijn kopers verzekerd van een kunstwerk dat door een professioneel beeldend kunstenaar is gemaakt.
NFTPRO.ART maakt gebruik van het Polygon netwerk, de blockchain waar makers hun digitale kunstwerk kunnen minten en koppelen aan een token dat niet fungibel (niet vervangbaar) en dus uniek is. De oprichters van het platform hebben allen een achtergrond in kunst, copywriting, marketing en IT, en kunnen kunstenaars die hun werk als NFT willen verkopen volledig begeleiden.
BOK is tien jaar geleden opgericht als een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de belangen van kunstenaars in Nederland. BOK werkt samen met partijen in het bedrijfsleven en de kunstwereld en zorgt er zo voor dat kunstenaars les kunnen geven, toegang hebben tot voordelige expositieverzekeringen en het heeft in Nederland het meest geraadpleegde online prikbord voor open calls van kunstopdrachten en exposities.

Lees hier het bericht