Doorstart zonneauto Lightyear verloopt stroef

Na het nieuws dat de failliete zonneauto Lightyear een doorstart kon maken, is er nog geen definitieve overeenstemming bereikt met de financiers. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag, waaruit RTL maandag citeert.
Eind januari ging het belangrijkste dochterbedrijf failliet, waarbij 622 medewerkers in Helmond hun baan verloren. Curator Van Oeijen moet nu het faillissement afwikkelen.
Vorige maand bleken investeerders bereid om 8 miljoen euro aan kapitaal in een doorstart te steken. Die doorstart beperkt zich tot de verdere ontwikkeling van het tweede, goedkopere model van Lightyear.
De zogenoemde rechten op het Intellectual Property van het bedrijf (patenten, merken etc.) zijn geen eigendom van het failliete dochterbedrijf, maar van een houdstermaatschappij die niet bankroet is.
Een groep investeerders onder leiding van overheidsfonds Invest-NL die IP-rechten in onderpand hadden gekregen, wilden daarvan aanvankelijk niet zomaar afstand doen. Daarover is nu wel overeenstemming, maar andere belangrijke ‘bedrijfsmiddelen’, die bij een doorstart van belang zijn, wil de curator te gelde kunnen maken.

Lees hier het bericht