Diverse brandende bezorgbusjes bij Picnic in Duitsland

Bij Picnic in het Duitse Bochum zijn afgelopen week meerdere busjes uitgebrand. Leveringen moesten woensdag worden geannuleerd, maar voor vrijdag werd een oplossing gevonden.
Woensdagavond werd de brandweer van Bochum opgeroepen voor een brand in een hal van de bezorgdienst. Rond 3 uur meldde een medewerker van de loods in de wijk Langendreer een brandend voertuig. Toen de hulpdiensten arriveerden, stonden verschillende van de kleine elektrische busjes al in brand. Na twintig minuten was de brand al onder controle. I
Volgens de brandweer sleepten de bluswerkzaamheden in Langendreer enkele uren aan: De door de brand getroffen e-voertuigen moesten voor de hal gekoeld worden zodat de accu’s niet opnieuw in brand vlogen.
Het is niet de eerste keer dat de elektrische bezorgbusjes van Picnic vlam vatten. Dat is in Nederland al diverse keren voorgekomen. De onlinesupermarkt startte vorig jaar een onderzoek naar de bezorgauto’s, nadat drie elektrische voertuigen  in Rotterdam in vlammen opgingen.

Lees hier het bericht