Directie Bitvavo moet toch bijspringen na dreigend tekort

Bitvavo heeft niet genoeg eigen vermogen om de inleg van zijn klanten volledig te garanderen. De Amsterdamse cryptobeurs hield de afgelopen weken voldoende kapitaal te hebben, mocht het 280 miljoen euro aan klantengeld niet terugkrijgen van zijn financieel wankele partner Digital Currency Group. Nu is er toch een gat van circa 180 miljoen, schrijft het FD.
Bitvavo-ceo Mark Nuvelstijn en twee andere medeoprichters springen daarom financieel bij. Ook zegt het bedrijf aanspraak te kunnen maken op andere externe fondsen.
Klanten hoefden zich niet druk te maken, aldus de directie. Digital Currency Group (DCG) was weliswaar geraakt door FTX, maar Bitvavo zou de 280 miljoen die het tegoed had gewoon terugkrijgen.
Na vragen van het FD stuurde Bitvabo de jaarrekening over 2021 op, met daarin op 31 december vorig jaar een eigen vermogen van 33,8 miljoen euro. Daarbij zou de cryptobeurs in 2022 een resultaat hebben behaald van 65 miljoen, samen een kleine 100 miljoen.
Nuvelstijn gaat ervan uit dat de eerste terugbetaling in het eerste kwartaal van 2023 plaatsvindt, maar kan niet uitweiden over de terugbetaling.

Lees hier het bericht