Digitale wijnassistent Colruyt begeleidt klanten naar de ideale fles wijn

Colruyt Laagste Prijzen test de komende weken in zes Belgische filialen een digitale ‘wijnassistent’. Dat is een groot aanraakscherm dat software bevat waarmee klanten begeleid een wijnkeuze kunnen maken.
De wijnassistent sluit naadloos aan bij de 1-op-1 begeleiding die Colruyt al aanbiedt met haar instore wijnadviseurs. Het scherm zal als testproject geïnstalleerd worden in de Colruyt-winkels van Wetteren, Zele, Merelbeke, Liedekerke, Halle en Menen.
Uit marktonderzoek blijkt dat sommige klanten in de supermarkt eigenlijk niet weten welke wijn ze moeten komen. Wijn is bovendien een product waarbij klanten zich absoluut niet willen vergissen bij de aankoop.
Om die reden heeft Colruyt Laagste Prijzen al sinds jaren in elke Colruyt-winkel een wijnadviseur, die klanten kan begeleiden in het kiezen van de gepaste wijn. Alleen is een praatje met de wijnadviseur niet aan iedereen besteed, en kan die wijnadviseur natuurlijk maar met één klant tegelijkertijd bezig zijn.
Samen met In The Pocket, een externe productontwikkelaar, ontwierp Colruyt een heuse ‘wijnassistent’.
De wijnassistent bestaat uit een digitaal scherm dat prominent in het wijnschap wordt geplaatst, vergezeld van een ‘wijnbel’ waarmee klanten de wijnadviseur alsnog kunnen raadplegen. Via een touchscreen kunnen klanten aan de hand van een eenvoudig keuzemenu door het uitgebreide wijnaanbod navigeren. De criteria in de vragenlijst bestaan uit: prijsklasse, type gerecht waarbij de wijn eventueel zal gedronken worden, kleur van de wijn, type wijn (bvb. alcoholvrij) en de streek waarvan de wijn afkomstig is.
Ook kan de klant aangeven dat hij een fles wijn cadeau wil doen, waarmee vervolgens rekening wordt gehouden.
Na zes maanden beschikbaar wordt de test grondig geëvalueerd.

Lees hier het bericht