Digitale identiteit is de basis van transformatie in retail

De online/offline/hybride scheidslijnen tussen retailers zijn duidelijk. Veel retailers zitten middenin een transformatie om ervoor te zorgen dat de klantbeleving via alle kanalen frictieloos, consistent en veilig is en het klantenbestand sterk en loyaal blijft. Hoe krijg je dat voor elkaar en wat is daarbij de rol van de digitale identiteit van de klanten, medewerkers en ketenpartners?
De verschuiving in het winkelgedrag van consumenten, van offline naar online, heeft het belang van digitale identiteiten, en hun effect op de online klantervaring, op de agenda gezet voor retailers. Identiteit is de sleutel tot digitale omgevingen en hoe meer een enkele identiteit zonder frictie kan werken in de business-to-consumer (B2C), business-to-business (B2B) en business-to-employee (B2E) omgevingen van een organisatie, hoe beter. Tegelijkertijd maakt dit de digitale omgevingen veiliger; of dit nou een webshop voor klanten is of een digitale werkomgeving voor eigen medewerkers of ketenpartners. Identiteitsecosystemen, en juist geen silo’s, zijn de sleutel tot het hoge niveau van klantervaring in een bedrijf waar klanten, eigen medewerkers en ketenpartners steeds meer om vragen.
In deze whitepaper wordt gekeken naar de voorspelde retailtrends voor het komende jaar. Vervolgens hoe retailers ervoor zorgen dat hun digitale transformatieprogramma’s deze trends succesvol kunnen omarmen. Voordat we eindelijk onderzoeken hoe een modern identiteitsecosysteem snel de B2C-, B2B- en B2E-omgevingen binnen een retailbedrijf kan verbinden; ten voordele van de hele organisatie, haar partners en klanten.

Lees hier het bericht