DHL opent volledig geautomatiseerde magazijn met robotpicking voor Peek & Cloppenburg

DHL Supply Chain, onderdeel van Deutsche Post DHL Group, heeft een volledig geautomatiseerd robotpicksysteem in gebruik genomen voor zijn oude klant Peek &Cloppenburg in zijn logistieke centrum in Staufenberg, Nedersaksen. De 6000 vierkante meter grote AutoStore van Element Logic is zelfs een van de grootste volledig geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen in Duitsland.
Het is gevestigd in een van vijf hallen van elk 10.000 vierkante meter en telt 50 laadpoorten.
Vanuit Staufenberg in Nedersaksen verzorgt DHL Supply Chain de Duitse e-commerceactiviteiten van de moderetailer voor klanten in Oostenrijk, Polen en Nederland. Het gaat om de verzending van nieuwe bestellingen en de verwerking van retouren, evenals de opslag van 3,5 miljoen modeartikelen.
Dankzij het AutoStore-systeem kan de voorraad continu worden gecontroleerd en kan een hoge efficiëntie in opvraging worden gegarandeerd, schrijft DHL. Op deze manier worden klantorders nog sneller en betrouwbaarder verwerkt.
De AutoStore bestaat uit een aluminium frame waarin de huidige inventaris wordt gestapeld en opgeslagen in 196.000 plastic containers op 16 niveaus. Via het grid verzamelen 160 robots de bestelde goederen volautomatisch.
Peek & Cloppenburg is ondanks de Nederlandse naam een Duits familiemodebedrijf met hoofdkantoren in Düsseldorf en Wenen. Het bedrijf bestaat al sinds 1900.

Lees hier het bericht