DHL in Duitsland: meer dan 11.000 pakketkluizen

Pakketbezorger DHL heeft in Duitsland inmiddels meer dan 11.000 pakketkluizen in bedrijf en streeft naar uiteindelijk 15.000 locaties. De consument is het gewend, de bezorger ontlast.
Bestellingen bij webwinkels krijgen een hoger afleverpercentage naarmate er meer deuren opengaan. Of dat nu een voordeur is of een kluisdeur, dat is niet relevant. Dat besef drong bij DHL in Duitsland goed door, waarna het concern besloot een berg wandkluizen te installeren.
Elfduizend zijn het er sinds kort en eind volgend jaar moeten daar nog eens vierduizend bij komen. Hoe meer er zijn, hoe bewuster de consument wordt van deze afleveroptie. Dat vertaalt zich dan weer in relatief minder vervoersbewegingen voor DHL omdat het op één locatie meer pakketjes tegelijk kan afgeven.
De meeste wandkluizen staan in de deelstaat Nordrhein-Westfalen (2.700), gevolgd door Bayern (1.540), Baden Württemberg (1.260) en Niedersachsen (1.050). Omgerekend is dat 1 kluis per respectievelijk 6.700, 8.400, 8.700 en 7.600 inwoners. De bevolkingsdichtheid en straal per kluis zijn niet bekend.
In Nederland is Budbee bezig om bij 700 Albert Heijn-supermarkten pakketkluizen voor bol.com te installeren. Daar kunnen klanten hun bol.com-pakketten en pakketten van andere – bij Budbee aangesloten webshops – ophalen en retourneren.
Daar horen niet de 250 kluizen van Instabox bij. Die worden overgenomen door DHL Parcel.

Lees hier het bericht