Delhaize stoot eigen winkels af

Supermarktketen Delhaize wil al zijn eigen winkels afstoten aan zelfstandigen. Het verzelfstandigen van de volledige keten is volgens Delhaize de enige mogelijkheid om in de toekomst voldoende rendabel te blijven.
De Belgische keten stelt vast dat de 636 supermarkten die door zelfstandige ondernemers worden geleid, de afgelopen jaren aan marktaandeel hebben gewonnen, waaronder de Shop & Go-winkels. De eigen 128 winkels deden het juist minder, ook al is zwaar geïnvesteerd in online bestellen.
De situatie waarin Delhaize zich nu bevindt is mede het gevolg van de recente ontwikkelingen op de Belgische retailmarkt. Nieuwkomers als Albert Heijn (onderdeel van Ahold Delhaize) en Jumbo hebben de markt opgeschud.
Niet alleen Delhaize heeft het moeilijk. De cijfers van Carrefour en Lidl zijn evenmin erg rooskleurig. Ook Colruyt heeft het moeilijk, meldt onder meer De Standaard.
Delhaize belooft dat het voltallige personeel met behoud van loon- en arbeidsvoorwaarden kan overstappen naar de nieuwe werkgevers.

Lees hier het bericht