Coolblue opent in Utrecht zijn tweede grote kantoor, de uitvalsbasis van de tak Energie. “Energieverbruik wordt een steeds belangrijker thema. Wij helpen mensen bij het maken van een groene keuze”, vertelt directeur Marijn van Weele.
De functietitel van Van Weele roept in eerste instantie vraagtekens op. Op zijn kaartje staat ‘directeur Minder Energie Verkopen’. Mínder energie? “We verkopen groene stroom en gas, maar het liefst verkopen we zo min mogelijk energie en helpen vooral energie besparen.”
En dat lukt vrij aardig. “Zo installeerden we vorig jaar ons honderdduizendste zonnepaneel. En er werden vorig jaar drie keer zoveel energiebesparende producten verkocht, waar je als klant van Coolblue Energie korting op krijgt.”
Onder Coolblue Energie valt behalve de stroom- en gasleverancier ook de afdeling die zonnepanelen installeert en laadpalen. In 2020 werd, met enkel zonnepanelen, laadpunten en energiehandel, een omzet van elf miljoen euro gerealiseerd. Coolblue schat de markt voor deze drie diensten samen op negen miljard euro. Althans, zo klonk in 2021 de schatting in de documenten die het bedrijf opstelde in de aanloop naar de beursgang, die er niet kwam.
Twee jaar geleden werd Coolblue actief als energieleverancier toen het Servicehouse uit Amersfoort kocht. Coolblue begon in september 2019 met de verkoop en installatie van zonnepanelen. Sinds november 2020 liggen er ook laadpalen in de schappen.
Gemiddeld bespaart een zonnepanelenklant 1.182 euro met een dakinstallatie van Van Weeles team.
Het team uit Amersfoort kan vanaf vandaag, bij de officiële opening, terecht in de St. Jacobsstraat te Utrecht. Daar zit zo’n 250 man, van softwareontwikkelaars en dataspecialisten tot servicemedewerkers. Er worden nog zeventig nieuwe medewerkers gezocht om het totaal op vierhonderd te brengen.