Consumentenbond zet Budget Energie nog niet terug in zijn Energievergelijker

De Consumentenbond zet Budget Energie nog niet terug in zijn Energievergelijker, ook al gaat het bedrijf alsnog zonnestroom van klanten jaarlijks salderen in plaats van maandelijks.
Gisteren liet Budget Energie in een uitzending van tv-programma Radar weten per direct te stoppen met maandelijks salderen. De energieleverancier gaat stroom die klanten met zonnepanelen opwekken, weer op jaarbasis verrekenen met de stroom die zij over het hele jaar verbruiken. Ook zal het bedrijf consumenten die schade hebben geleden door het maandelijks salderen, compenseren.
De eenzijdige contractwijziging leidde tot een stroom van klachten en procedures bij de Geschillencommissie Energie en de rechter. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) en minister Jetten (Klimaat & Energie) lieten weten dat salderen op jaarbasis wettelijk verplicht is. Ook al is de tekst in de Energiewet niet heel duidelijk hierover.
De Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis eisten van Budget Energie dat deze zijn werkwijze aanpaste. De Consumentenbond verwijderde bovendien het aanbod van Budget Energie uit zijn energievergelijker.
De Consumentenbond zegt dat Budget Energie er alles aan deed om nieuwe klanten met zonnepanelen niet te accepteren. Budget Energie zat dus duidelijk niet te wachten op klanten met zonnepanelen. ‘We gaan ervan uit dat hun aanbod in de vergelijkers vanaf nu voor iedereen geldt, dus ook voor zonnepaneelhouders. Alleen dan zetten wij Budget Energie weer in onze vergelijker.’

Lees hier het bericht