Colruyt-medewerkers gaan aan de slag met ‘easy check-out’

De winkelmedewerkers van Colruyt Laagste Prijzen in Halle werken voortaan met een ‘easy check-out’. Boven de kassa hangt een camera met kunstmatige inteligentie die de producten automatisch scant wanneer deze overgezet worden van de ene kar naar de andere.
Dankzij dit nieuwe kassasysteem loopt het kassaproces tot een vijfde sneller en kunnen medewerkers meer ergonomisch werken, omdat ze beide handen kunnen gebruiken.
Het systeem werd volledig ontwikkeld door het innovatieteam van Colruyt Group, Smart Technics, en kende al een eerste succesvolle test in een testomgeving.
Klanten die vandaag hun boodschappen doen in de Colruyt Laagste Prijzen-winkel in Halle zullen boven één van de kassa’s twee grote ledlampen en een camera zien hangen. De camera boven de kassa registreert de producten die de medewerker van de ene kar in de andere legt. De camera herkent tot 85 procent van de producten. Groenten en fruit moeten gewogen worden, dus die worden nog niet meegenomen in deze nieuwe werkwijze. Ook producten die zich onderaan in de kar bevinden, zoals bakken drank, ziet de camera niet en zullen nog met een handscanner geregistreerd worden.
De ‘easy check-out’ wordt vanaf vandaag voor enkele maanden getest in Halle, waar er binnenkort 10 kassa’s uitgerust worden met het gloednieuwe systeem. Na evaluatie zal de verdere uitrol duidelijk worden.

Lees hier het bericht