Cloud helpt Microsoft weer aan solide cijfers

Cloudproducten helpen Microsoft ook nu weer aan solide cijfers. De omzet over het afgelopen kwartaal viel 8 procent hoger uit op 56.2 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op ruim 20 miljard dollar, twintig procent meer dan een jaar geleden.
Azure, het belangrijkste cloudplatform van het bedrijf, zette 26 procent meer om. De omzet uit Office-producten en clouddiensten groeide met met 12 procent. De inkomsten uit LinkedIn groeiden met 5 procent. De omzet uit Dynamics-producten en aanverwante clouddiensten nam met 19 procent toe.
Er werden wederom minder licenties voor Windows verkocht. De Windows OEM-omzet daalde met 12 procent. Ook verkocht het bedrijf 20 procent minder hardware. Wel leverde Xbox content 5 procent meer omzet op.
De inkomsten uit zoek- en nieuwsadvertenties stegen met 8 procent.

De overname van Activision Blizzard door Microsoft is inmiddels uitgesteld tot 18 oktober. Er zou extra tijd nodig zijn om de zaak af te ronden. Op dit moment is Microsoft nog in gesprek met de Britse Competition and Markets Authority (CMA). De waakhond bekijkt een nieuw overnamevoorstel van het Amerikaanse bedrijf. Op 28 augustus velt de CMA een oordeel.

Lees hier het bericht