Circulair platform voor gebruikte elektronica haalt investering op van 2,4 miljoen euro

Een jaar na de eerste investeringsronde krijgt circulair platform Valyuu een nieuwe financiële injectie van 2,4 miljoen euro. Via Valyuu kunnen consumenten eenvoudig gebruikte elektronica kopen of verkopen, zoals smartphones, tablets en wearables.
Met de investeringsronde, geleid door Rubio Impact Ventures en Slingshot Ventures, met participatie van het Amerikaanse Techstars, Golden Egg Check Capital en verschillende angel investors, zet Valyuu naar eigen zeggen in op verdere ontwikkeling van het platform, het vergroten van de naamsbekendheid in de Benelux en internationale expansie.
Wereldwijd kopen we meer nieuwe elektronica dan ooit. De doorloop is snel, waardoor elektronische apparaten die nog prima functioneren steeds vaker op de vuilnisbelt eindigen. Als we zo doorgaan, zijn we op weg om tegen 2030 jaarlijks maar liefst 75 miljoen ton aan e-waste te genereren, stellen de oprichters. Zo eindigen veel apparaten eerst in een lade als back-up, waardoor ze na verloop van tijd vergeten worden.

Lees hier het bericht