Chipontwerper Arm alsnog naar de beurs

Chipontwerper Arm, sinds 2016 eigendom van het Japanse SoftBank, heeft een beursnotering in de VS aangevraagd. De aanvraag volgt op de mislukte overname door Nvidia, waartegen mededingingsautoriteiten bezwaar maakten.
Analisten verwachten dat de beursgang van Arm de grootste van 2023 zal zijn, hoewel niet iedereen het erover eens is dat het bedrijf waard is wat SoftBank denkt dat het waard is. Eind vorige maand schatten analisten van Bernstein de reële marktwaarde van Arm op ongeveer 40 miljard dollar.
Arm, opgericht in 1990, begon als een joint venture tussen Acorn Computers, Apple en VLSI Technology en was van 1998 beursgenoteerd aan zowel de London Stock Exchange als de Nasdaq totdat SoftBank het bedrijf overnam.
De voorgenomen overname, aangekondigd in 2020, leek toch al moeilijk te worden. De Amerikaanse Federal Trade Commission spande een rechtszaak aan om de acquisitie te blokkeren. Met de overname zou een vitale leverancier van onder meer Apple, Samsung en Qualcomm onder controle van een enkele speler komen.

Lees hier het bericht