ChatGPT-startup introduceert manier om website-informatie in chatbots te laden

AI-startup Watermelon lanceert een nieuwe functie binnen hun AI-klantenservicesysteem: ‘web scraper’. Met deze toevoeging in het systeem kun je met behulp van enkel een websitelink alle informatie van deze (bedrijfs)website toevoegen aan een chatbot.
De web scraper kan vooral een verschil maken voor bijvoorbeeld webshops met meer dan honderd producten. Zo kan voor een webshop met meer dan 10.000 producten, alles in één keer in de chatbot geladen worden.
Zo is de chatbot binnen enkele minuten voorzien van het gehele assortiment. Hiervoor hoef je alleen de websitelink te kopiëren en te plakken. Vooraf aan de introductie van deze nieuwe functie moesten alle artikelen nog handmatig toegevoegd worden aan de chatbot.
Naast grote webshops, biedt de nieuwe functie ook hulp aan organisaties die grote aantallen vragen via de klantenservice binnenkrijgen. Een groot deel van de antwoorden staat vaak in het hulpcentrum op de website en dit kan nu gemakkelijk worden ingeladen in de chatbot. Daarnaast kan ingesteld worden dat elke 24 uur automatisch alle informatie van de website opnieuw ingeladen wordt, zodat de chatbot altijd up-to-date blijft.
De web scraper functie is toegevoegd aan het Watermelon Pulse systeem, een chatbotplatform dat de kunstmatige intelligentie achter ChatGPT (GPT-4) volledig heeft geïntegreerd. Watermelon Pulse maakt ‘menselijke’ gesprekken mogelijk, waar een reguliere chatbot een voorgeprogrammeerde tekst deelt.

 

Lees hier het bericht