CES: Nederlanders lanceren digitale haveninspecteur

BrainCreators, de specialist in intelligente digitale inspecteurs op basis van AI technologie, kondigt op de CES in Las Vegas SEAGULL aan, een slimme monitor voor havenregistratie.
Het Nederlandse bedrijf maakt deel uit van een grote Nederlandse delegatie van zeventig innovatieve ondernemingen die tot en met 8 januari op de Consumer Electronics Show (CES) 2023 in het Amerikaanse Las Vegas staat. Nederland neemt voor de zevende keer deel.
Als beveiligingsmedewerkers langer dan 20 minuten op beeldschermen kijken missen ze 95 procent van alle zichtbare activiteiten blijkt uit onderzoek van Ainsworth. Bovendien worden niet alle havens 24 uur per dag geobserveerd.
SEAGULL, zo beweert BrainCreators, ziet alle activiteiten en rapporteert daarover naar de belanghebbenden.
SEAGULL kan automatisch verschillende scheepstypes herkennen, de snelheid van passerende schepen meten en in- en uitgangstijden registreren. Via het dashboard krijgen operators een totaaloverzicht van activiteiten met detailweergave van scheepstypes, data, tijdstippen, vaarrichtingen en snelheden. Wanneer schepen de toegestane snelheid overschrijden of in de nacht passeren, alarmeert SEAGULL operators.
Daarnaast bevat SEAGULL een heatmap om een beter visueel inzicht te krijgen op welk deel van het water het meest wordt gevaren.
Tevens houdt SEAGULL automatisch een logboek bij, waar alle ontwikkelingen automatisch op worden bijgehouden en situaties kunnen worden geëvalueerd.
Het systeem is al in gebruik bij Scheveningen Haven en Bosch Energy & Building Solutions. Bosch Energy & Building Solutions heeft de rol van ‘system integrator’ op zich genomen, waardoor er een totaaloplossing is ontwikkeld die geschikt is voor iedere haven en video management systeem.

Lees hier het bericht