Cargoroo haalt 10 miljoen op om Europese steden autovrij te maken

Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders. Het opgehaalde kapitaal maakt verdere groei mogelijk voor de specialist in de elektrische deelbakfietsen. De uitbreiding van het deelconcept in Europa wordt met de investering versneld.
The Sharing Group en Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Gezamenlijk investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.
The Sharing Group is een snelgroeiende familie van techbedrijven voor ‘Good Sharing’ concepten. Joost van Rooij, CMO The Sharing Group: “Op het gebied van deelmobiliteit is MyWheels het bekendste merk in onze portfolio. De investering in Cargoroo sluit hier naadloos op aan; beide concepten dragen bij aan minder auto’s in de straat en meer leefbaarheid.”
Volgend jaar doet Cargoroo haar intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. In de Europese steden die al bekend zijn met het deelconcept, zoals Antwerpen en Berlijn, groeit de aanwezigheid van Cargoroo. Het aantal bakfietsen wordt daar aanzienlijk verhoogd.
In Nederland, waar het deelconcept kortgeleden in Eindhoven is gelanceerd, komt de elektrische deelbakfiets in meer buurten en steden beschikbaar. Daarnaast wordt in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem het aantal deelbakfietsen verder uitgebreid. Verder gaat Cargoroo nieuw talent aantrekken om samen nog meer klanten de voordelen van de e-deelbakfiets te laten ervaren.

Lees hier het bericht