Camperdeelplatform Camptoo vraagt surseance aan

Campeerdeelplatform Camptoo verkeert in moeilijkheden. Het bedrijf heeft na ‘forse tegenslagen’, die niet nader worden toegelicht, na acht jaar ‘keihard werken’ uitstel van betaling aangevraagd.

Het bedrijf begon in 2014 in Den Haag en zag de vraag naar en het aanbod van huurcampers met de jaren gestaag stijgen. Door de uitbraak van het coronavirus, en daarmee de sluiting van veel vakantiegelegenheden, schoot de vraag naar campers omhoog.
Vorig jaar nam het camperdeelplatform de Deense concurrent Out2Camp nog over, waarmee het in een klap vierhonderd voertuigen in Denemarken en Zweden aan het platform toevoegde. Camptoo is ook actief in Engeland, Finland, Polen en België en richt zich op de VS en Australië.
Maar zo goed als het vorig jaar nog ging, zo slecht is 2022 verlopen, zo melden de oprichters. Camptoo heeft de surseance van betaling aangevraagd ‘met als doel om de komende boekingen door te kunnen laten gaan en de negatieve impact op de gebruikers zoveel mogelijk te beperken’.
De Rechtbank Den Haag heeft surseance van betaling verleend aan Deelit Ventures B.V., Deelit Ventures IP B.V. en Camptoo NL B.V. Deze vennootschappen maken onderdeel uit van de Camptoo-groep.
De bewindvoerder onderzoekt de mogelijkheden van instandhouding en voortzetting van de bedrijfsactiviteiten. Daarover wordt – samen met de directie – intensief gesproken met binnenlandse en buitenlandse partijen. De komende dagen zal duidelijk moeten worden of daartoe mogelijkheden bestaan.
In acht jaar zijn via Camptoo 8920 campers en caravans verhuurd in 21 landen.

Lees hier het bericht