Britse poot voor Amsterdamse creatieve bureau Boomerang

Het digitale creatieve bureau Boomerang uit Amsterdam krijgt een Britse poot, dankzij de samenwerking met Publicis Groupe UK.
Het nieuwe bureau Boomerang UK wordt gevestigd in het kantoor Chancery Lane van Publicis Groupe UK, met een team dat bestaat uit managing director Pauline Landa en executive creative director Rico de Lange.
Boomerang noemt zich de grootste social first creative agency van Nederland, met als motto ‘street-smart and social by nature’ en werd vorig jaar overgenomen door de Publicis Groupe in 2021.
Boomerang, in 2009 opgericht door Bo The en Alexander Veltman, is gespecialiseerd in social content en heeft 200 mensen in dienst in Nederland. Klanten zijn onder meer Barilla, Heineken, ABN AMRO, Mentos, Unicef, Spotify en Beyond Meat.
Het Verenigd Koninkrijk is Boomerangs eerste markt buiten Nederland.
Landa kwam in 2021 bij Boomerang en was hoofd account- en projectmanagement. Eerder werkte ze vijf jaar bij Ogilvy in Amsterdam, waar ze de wereldwijde sponsoractiviteiten van Phillips leidde. Ze begon haar carrière bij TBWA Neboko Downtown Amsterdam.
De Lange, executive creative director, is een multidisciplinaire creatief met zestien jaar ervaring. Hij was eerder executive creative director voor Boomerang in Nederland, nadat hij in 2015 bij de agency in dienst trad. Hij begon zijn carrière als designer en art director voor een below-the-line agency dat werkte voor automerken als Mercedes-Benz. Hij blijft Boomerangs global executive creative director voor Heineken International.
Landa en de Lange krijgen in Londen versterking van associate creative director Djajant Hanenberg en project management supervisor Caroline Tenbult. Later dit jaar zullen andere medewerkers van het Amsterdamse kantoor zich bij hen voegen. Boomerang UK rapporteert aan Clare Donald en zal deel uitmaken van de productieafdeling van Publicis Groupe UK.
Publicis Groupe UK omvat niet minder 5.000 mensen werkzaam in 24 bedrijven, waaronder Saatchi & Saatchi, Leo Burnett, Publicis Sapient, Zenith, Starcom, Digitas, MSL, Taylor Herring en Epsilon. Publicis Groupe is wereldwijd aanwezig in meer dan honderd landen en heeft meer dan 96.000 mensen in dienst.

Lees hier het bericht