Bloomberg: Apple Car in 2026 voor minder dan een ton

De Apple Car gaat er volgens Bloomberg nu toch echt komen, in 2026, voor minder dan 100.000 dollar, en met een speciale Apple Silicon-chip.
Volgens Bloomberg heeft Apple zijn ambities bijgesteld en heeft men afgezien van een volledig autonoom rijdende auto. Wel komt er een soort autopilot voor de snelweg, zodat bestuurders een film kunnen kijken of een game kunnen spelen. Deze functie zou aanvankelijk alleen in de VS worden gelanceerd.
Het hart van Apples technologie is een krachtig boordcomputersysteem – codenaam Denali, naar de hoogste bergtop in Noord-Amerika – en een aangepaste reeks sensoren.
Apple zijn zou verder zijn overgestapt van een limousine-achtig interieur met passagiers die tegenover elkaar zitten naar een standaardopstelling.
De ontwikkeling van de Apple Car is nu al tien jaar gaande en verliep alles behalve naar wens.
In 2017, na enkele jaren werk, leek het erop dat Apple de productie van een fysiek voertuig had opgegeven en zich wilde concentreren op autonome voertuigsoftware.
Vervolgens kwam er geruchten dat Hyundai en Kia het voertuig wilden produceren, maar over de voorwaarden werden de bedrijven het naar verluidt niet eens.
 

Lees hier het bericht